NVJ compleet lid

— vrijdag 24 november 2017, 17:15 | 0 reacties, praat mee

Seks Mediaprijs 2017 naar Sophie Hilbrand

Seks Mediaprijs 2017 naar Sophie Hilbrand

Sophie Hilbrand heeft de NVVS Seks en Media Prijs 2017 gewonnen. Ze krijgt de prijs voor het BNNVARA-programma Hotel Sophie voor de aflevering ouderen en seksualiteit.

De prijs is een waardering voor gedegen mediaberichtgeving over seksualiteit, en is ingesteld door de Nederlandse wetenschappelijke Vereniging Voor Seksuologie.

Volgens de jury sprong Hotel Sophie ertussenuit, “omdat ze met de juiste toon en zorgvuldigheid een onderwerp behandelt dat maar weinig aandacht krijgt: seks na een bepaalde leeftijd. Jonge mensen denken er liever niet over na dat oudere mensen ook nog seks hebben. De uitzending zit journalistiek goed in elkaar met voldoende ruimte voor persoonlijke verhalen én deskundigen die de verhalen in context plaatsen. Vooral de manier waarop Sophie mensen weet te openen, door een bepaalde lichtheid te behouden, sprak de jury aan. Hopelijk zet de aflevering mensen aan het denken”. Het volledige juryrapport is hier te vinden (.pdf)

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.