de tegel publieksprijs 2020

In verband met Tweede pinksterdag is Villamedia maandag 1 juni gesloten. Vacatures die vrijdag 29 mei na 15.00 uur binnenkomen worden pas dinsdag 2 juni geplaatst.

— vrijdag 5 oktober 2012, 13:38 | 0 reacties, praat mee

Schrijf dat Boek!

Ergens gaat er in ons allemaal een succesvolle auteur schuil. De uitdaging is dat verborgen talent te vinden. Tot bloei te laten komen. Toe te geven aan dat talent. De angst is groot. Schrijven is lijden. Schrijven is schrappen. Schrijven is opnieuw beginnen. Schrijven is weggooien. Schrijven is twijfelen. Waarom begint iemand er in godsnaam aan. En er is al zo veel geschreven. Dus is schrijven vooral durven.

We vormen samen een grote groep bange mensen. Eén miljoen mensen in Nederland wil eigenlijk wel een boek schrijven. Maar doet dat niet. Weet zich tegen gehouden door die onzichtbare hand. Door al die rationele argumenten. Eén miljoen Nederlanders schuift met enige regelmaat de droom ooit een boek te schrijven op de vuilnisbelt vol met eerdere dromen. Want zo loopt het leven soms. Of zoals onder andere John Lennon schreef: ‘Het leven is wat je overkomt, terwijl je druk bezig bent andere plannen te maken.’

En dan zijn er de dapperen. De durfals die hun schroom laten varen, de laptop pakken en de strijd met zichzelf aan gaan. Waren we allemaal maar zo.

Onze sympathie ligt bij de angstigen. Diegene die nog niet zijn overgestoken. Diegene die hulp nodig hebben om de overkant te halen. Het mooie is, dat schrijvers die helpende hand graag uitsteken. Ze weten immers waar ze vandaan komen. Ooit stonden zij ook aan de waterkant. Teentje erin. Terugtrekken en niet meer terugkomen en opeens toch die plons.

Dit nummer staat vol met goede adviezen, bemoedigende verhalen, soms een stukje realisme. Maar nooit pessimisme. Schrijvers willen één ding: meer schrijvers om zich heen.
Mensch durf te schrijven.

.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.