word actief nvj klein

— vrijdag 5 oktober 2012, 13:38 | 0 reacties, praat mee

Schrijf dat Boek!

Ergens gaat er in ons allemaal een succesvolle auteur schuil. De uitdaging is dat verborgen talent te vinden. Tot bloei te laten komen. Toe te geven aan dat talent. De angst is groot. Schrijven is lijden. Schrijven is schrappen. Schrijven is opnieuw beginnen. Schrijven is weggooien. Schrijven is twijfelen. Waarom begint iemand er in godsnaam aan. En er is al zo veel geschreven. Dus is schrijven vooral durven. Laatste wijziging: 18 maart 2014, 12:05

We vormen samen een grote groep bange mensen. Eén miljoen mensen in Nederland wil eigenlijk wel een boek schrijven. Maar doet dat niet. Weet zich tegen gehouden door die onzichtbare hand. Door al die rationele argumenten. Eén miljoen Nederlanders schuift met enige regelmaat de droom ooit een boek te schrijven op de vuilnisbelt vol met eerdere dromen. Want zo loopt het leven soms. Of zoals onder andere John Lennon schreef: ‘Het leven is wat je overkomt, terwijl je druk bezig bent andere plannen te maken.’

En dan zijn er de dapperen. De durfals die hun schroom laten varen, de laptop pakken en de strijd met zichzelf aan gaan. Waren we allemaal maar zo.

Onze sympathie ligt bij de angstigen. Diegene die nog niet zijn overgestoken. Diegene die hulp nodig hebben om de overkant te halen. Het mooie is, dat schrijvers die helpende hand graag uitsteken. Ze weten immers waar ze vandaan komen. Ooit stonden zij ook aan de waterkant. Teentje erin. Terugtrekken en niet meer terugkomen en opeens toch die plons.

Dit nummer staat vol met goede adviezen, bemoedigende verhalen, soms een stukje realisme. Maar nooit pessimisme. Schrijvers willen één ding: meer schrijvers om zich heen.
Mensch durf te schrijven.

.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.