data als kans

— vrijdag 22 april 2022, 14:30 | 0 reacties, praat mee

Schotse crimineel zeker 25 jaar in cel wegens moord op Martin Kok

© Evert Elzinga / ANP

De Schotse crimineel Christopher Hughes is vrijdag veroordeeld tot minimaal 25 jaar celstraf voor de moord op de Nederlandse misdaadblogger en ex-crimineel Martin Kok in 2016. Dat melden diverse Britse media. De dertiger werd eind maart in Glasgow al schuldig bevonden. Vrijdag kreeg hij levenslang, waarvan hij zeker 25 jaar moet uitzitten. Laatste wijziging: 22 april 2022, 14:32

Hughes lokte Kok naar een seksclub in Laren, waar hij werd doodgeschoten door een nog altijd onbekende schutter. De moord op Kok is onderdeel van het liquidatieproces Marengo, waarin Ridouan Taghi de hoofdverdachte is. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) wilde Taghi hem dood hebben omdat hij op zijn website Vlinderscrime berichten over Taghi en diens handlanger Naoufal ‘Noffel’ F. plaatste.

In 2020 werd Hughes in de Italiaanse stad Turijn gearresteerd. De Schotse politie noemt de man in een verklaring “een gevaarlijk individu met een lange geschiedenis in de georganiseerde misdaad”.

Martin Kok was een zelfbenoemde misdaadjournalist, die het niet erg nauw nam met gangbare journalistieke gedragsregels. Hij publiceerde met naam en toenaam over criminele kopstukken en gebruikte ongecensureerd beeldmateriaal waar hij kon. Kok werd zelf twee keer veroordeeld voor een levensdelict.

Bekijk meer van

Martin Kok

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.