NVJ compleet lid

— vrijdag 9 december 2016, 08:39 | 0 reacties, praat mee

Misdaadjournalist en ex-crimineel Martin Kok doodgeschoten

Misdaadjournalist en ex-crimineel Martin Kok doodgeschoten
ANP / Evert Elzinga

UPDATE De Amsterdamse misdaadjournalist en voormalig beroepscrimineel Martin Kok is donderdagavond doodgeschoten in Laren. Dat melden diverse bronnen, waaronder RTL Nieuws. Het lichaam van Kok werd gevonden in zijn auto, die vlakbij de seksclub Boccaccio stond. Laatste wijziging: 9 december 2016, 10:56

Kok, die na zijn criminele bestaan de nieuwssite Vlinderscrime.nl oprichtte, werd al langer bedreigd. Zo werd in november 2015 zijn huis beschoten en werd afgelopen juli nog een bom aangetroffen onder zijn auto. De NVJ dringt er bij Justitie op aan dat er wordt gekeken of zijn dood iets te maken heeft met zijn werk als blogger.

Donderdagmiddag lunchte Kok nog in een restaurant in Amsterdam-Zuid met een gezelschap misdaadjournalisten, onder wie de misdaadverslaggevers van Het Parool. Hij vertelde daar over zijn vader, hoogbejaard inmiddels, dat hij trots was nu zijn zoon zijn geld eerlijk verdiende.

Hij zei ook dat de dreiging die tegen hem aanwezig was, naar verluidt stond er in het milieu een prijs op zijn hoofd, nog altijd behoorlijk urgent was. “Ik heb geen beveiliging meer, want daar hou ik niet van. Soms zijn ze nog bij me als ik naar een rechtszaak ga, maar niet elke dag meer. Ik word er gek van. Bovendien, ik ben zelf twintig jaar boef geweest en ik heb die spanning nodig.” Was hij bang? “Nee, ik ben eigenlijk nooit bang. Ik wil niet dood en ik ga het ze ook niet makkelijk maken, maar bang ben ik niet.”

Voordat hij zich in 2015 stortte op misdaadnieuws runde Kok een escortbureau. Als beroepscrimineel werd hij veroordeeld tot vijftien jaar cel, onder andere voor doodslag en afpersing. Koks website Vlinderscrime.nl lijkt op vrijdagochtend offline te zijn. Meer bij de NOS

Bekijk meer van

Martin Kok

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.