banner festival 23

— donderdag 30 juni 2022, 15:50 | 0 reacties, praat mee

Schilderij met asbest in uitzending Tussen Kunst en Kitsch

In een uitzending van Tussen Kunst en Kitsch is een schilderij getoond dat op een paneel van asbest is geschilderd. De man die het schilderij naar het tv-programma meenam, wist niet dat het asbest bevat, maakte de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) bekend. Laatste wijziging: 30 juni 2022, 16:12

Het gaat om de uitzending van woensdag 15 juni. Na contact met de inspectie heeft de redactie van Tussen Kunst en Kitsch het item uit de herhaling van zaterdag gehaald. “Handel en gebruik van voorwerpen met asbest, waaronder kunstobjecten, is vanwege de gezondheidsrisico’s niet toegestaan”, zegt de ILT.

“Het (de)monteren, transporteren, tentoonstellen en onderzoeken van een beschilderd asbestpaneel kan voor verspreiding van asbestvezels zorgen. Als er losse deeltjes vrijkomen, brengt dit bij het inademen risico’s met zich mee”, vervolgt de inspectie.

Tussen Kunst en Kitsch heeft maatregelen getroffen om risico’s in de toekomst te beperken. Zo worden toekomstige bezoekers geïnformeerd over het feit dat voorwerpen met asbest erin niet welkom zijn bij de opnames.

Bekijk meer van

AVROTROS

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.