Smartocto userneeds

— vrijdag 24 mei 2013, 10:05 | 0 reacties, praat mee

Schiettent

In de Verenigde Staten heeft kantoorartikelenwinkel Staples als eerste keten een 3D-printer in het assortiment opgenomen: de Cube van Cubify Systems. Het ding kost 1299 dollar en kan objecten tot 14 centimeter printen. In Nederlandse vestigingen van Staples kun je op een speciale afdeling inmiddels ook 3D-objecten laten maken. Laatste wijziging: 21 maart 2014, 11:17

Een duistere kant van 3D-printing werd in mei bewaarheid, toen het Texaanse Defense Distributed een ontwerp voor een werkend pistool online zette: de Liberator. Enkel de slagpin – een gewone spijker – is van metaal, de rest van het pistool bestaat uit plastic. De Amerikaanse overheid reageerde direct en liet de blauwdruk offline halen. De eerste Liberator werd overigens geprint op een Stratasys 3D-printer, die het viervoudige van de Cube kost. 3D-printing in opmars: de kosten daalden de laatste jaren flink. De makers willen het ontwerp ook geschikt maken voor de goedkopere 3D-printers. Het idee dat iedereen zijn eigen, niet te traceren pistool kan printen, maakt autoriteiten ongerust. En dat is precies de bedoeling, aldus het crypto-anarchistische Defense Distributed.

www.printablegun.com

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.