— woensdag 22 april 2015, 12:01 | 0 reacties, praat mee

Multimedia: Uitzendkracht

De lente is hier en daarmee de optimale tijd voor narcisten. Hun wapens waren altijd selfies, maar daar komt nu bewegend beeld bij.

Er verschenen kort na elkaar twee apps waarmee livestreams vanaf je telefoon zijn te maken. What’s in a name, dichtte The Bard al, maar eerst kwam Meerkat en daarna lanceerde Twitter zelf de app Periscope. De apps zijn er voorlopig alleen voor het iOS-besturingssysteem. Versies voor Android zijn beloofd, maar wanneer die exact verschijnen is nog onbekend. De functionaliteit van Meerkat/Periscope is vrijwel identiek: je start een (al dan niet besloten) stream waarvan het bestaan ervan meteen aan al je (Twitter-)volgers wordt meegedeeld. De stream is alleen live te zien; als je te laat inschakelt is het moment simpelweg voorbij. Overigens niet als je Meerkat gebruikt, want daar is inmiddels ‘Katch’ voor ontwikkeld. Als je zorgt dat in de tweet #katch staat, kan Katch je uitzending opnemen en op YouTube archiveren. Het achteraf kunnen raadplegen van streams kan voor journalisten (zowel als zender en ontvanger) handig zijn.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.