e learning nvj

— vrijdag 2 juni 2017, 11:50 | 1 reactie, praat mee

Schaepman gestopt als hoofdredacteur Argus

Journalist Kees Schaepman is gestopt als hoofdredacteur van Argus, de door gepensioneerde journalisten gevulde krant die sinds begin dit jaar tweewekelijks verschijnt. Schaepman, die sinds vijf jaar in Duitsland woont, stelt tegenover Villamedia dat zijn stoppen alles te maken heeft met de fysieke afstand tot de rest van de redactie. “Het bleek in de praktijk toch lastig om iedere twee weken op en neer te komen naar Amsterdam voor een vergadering.” Laatste wijziging: 2 juni 2017, 11:53

Schaepman heeft de functie van hoofdredacteur daarom “met pijn in het hart” naast zich neergelegd. “Toen we begonnen met Argus zei ik al dat ik niet eeuwig hoofdredacteur zou blijven, maar ik had het wel graag langer gedaan dan dit.” Schaepman blijft wel als schrijvend journalist betrokken bij de tweewekelijkse krant, die exclusief op papier verschijnt. De hoofdredactie van de krant is nu in handen van Rudie Kagie, die die functie eerder al deelde met Schaepman.

Bekijk meer van

Argus

Praat mee

1 reactie

Rudie Kagie, 8 juni 2017, 21:28

Het bericht klopt, behalve de onnozele toevoeging dat Argus een door ‘gepensioneerde journalisten gevulde krant’ zou zijn. Ik zit dagelijks (jawel, veelal ook op zondag) achter de computer en ik werk niet minder vlijtig dan twintig jaar geleden. Hofland werd nooit een gepensioneerde journalist, Blokker evenmin - en zo kan ik tientallen gewaardeerde collega’s noemen. Remco Campert is geen gepensioneerde dichter, Jeroen Brouwers geen gepensioneerde schrijver, Reinbert de Leeuw geen gepensioneerde dirigent, Han Bennink geen gepensioneerde drummer

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.