website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Schaepman gestopt als hoofdredacteur Argus

Nick Kivits — Geplaatst op vrijdag 2 juni 2017, 11:50

Nieuws

Journalist Kees Schaepman is gestopt als hoofdredacteur van Argus, de door gepensioneerde journalisten gevulde krant die sinds begin dit jaar tweewekelijks verschijnt. Schaepman, die sinds vijf jaar in Duitsland woont, stelt tegenover Villamedia dat zijn stoppen alles te maken heeft met de fysieke afstand tot de rest van de redactie. “Het bleek in de praktijk toch lastig om iedere twee weken op en neer te komen naar Amsterdam voor een vergadering.”

Schaepman heeft de functie van hoofdredacteur daarom “met pijn in het hart” naast zich neergelegd. “Toen we begonnen met Argus zei ik al dat ik niet eeuwig hoofdredacteur zou blijven, maar ik had het wel graag langer gedaan dan dit.” Schaepman blijft wel als schrijvend journalist betrokken bij de tweewekelijkse krant, die exclusief op papier verschijnt. De hoofdredactie van de krant is nu in handen van Rudie Kagie, die die functie eerder al deelde met Schaepman.

1 reactie

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

  1. 1. Rudie Kagie, 8 juni 2017, 21:28

    Het bericht klopt, behalve de onnozele toevoeging dat Argus een door ‘gepensioneerde journalisten gevulde krant’ zou zijn. Ik zit dagelijks (jawel, veelal ook op zondag) achter de computer en ik werk niet minder vlijtig dan twintig jaar geleden. Hofland werd nooit een gepensioneerde journalist, Blokker evenmin - en zo kan ik tientallen gewaardeerde collega’s noemen. Remco Campert is geen gepensioneerde dichter, Jeroen Brouwers geen gepensioneerde schrijver, Reinbert de Leeuw geen gepensioneerde dirigent, Han Bennink geen gepensioneerde drummer

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.