data als kans

— woensdag 13 november 2019, 11:08 | 0 reacties, praat mee

Argus-abonnee: oud, man en erg tevreden

Een tien is het net niet geworden, wel een meer dan fraaie 9,4. De redactie van het auteursmagazine Argus geurt van trots. De resultaten van de lezersenquête van oktober dit jaar geven aanleiding vooral door te gaan op de ingeslagen weg. Laatste wijziging: 13 november 2019, 11:16

Hoofdredacteur Paul Arnoldussen: ‘Van echte aanpassingen zal geen sprake zijn, we maken dat krantje voor ons plezier. Een prima criterium en dat houden we zo’.

‘Waar we wel mee begonnen zijn: een fondsje (we maken winst!) waarmee we jonge journalisten kunnen betalen voor forse verhalen. Heeft al geleid tot stukken over vluchtelingen op Sicilië en een portret van Jong Ajax van vijf jaar geleden: Wat is er van de spelers van toen terecht gekomen? Op de rol, een reportage van drieduizend woorden voor het kerstnummer’.

Van de 1640 abonnees van Argus (oplage is wat hoger met 1850 exemplaren) werd tien procent uitgenodigd mee te doen aan de enquête en vulden 88 mensen de vragenlijst in. Zoals te verwachten blijkt het publiek van Argus ‘wat ouder’, oftewel 98 procent is boven de 50 jaar en 39 procent zelfs boven de 70. Ook is 67 procent man en woont 62 procent in de Randstad.

De oude, Randstedelijke mannen van Argus antwoorden op de vraag of het blad ‘bevalt’ met heel goed (50%), tamelijk goed (44%), neutraal (3%) en slecht (2%). En dus denkt 79 procent er over zijn abonnement te verlengen en 11 procent haakt waarschijnlijk of zeker af.

Arnoldussen stuurde de resultaten ook naar de medewerkers. Tom Pauke reageerde: ‘Als jouw winkel opvallend veel oliebollen verkoopt, wat moet je dan groots in de etalage leggen? Oliebollen natuurlijk, oliebol!’

Bekijk meer van

Paul Arnoldussen Argus

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.