website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Lancering nieuwe krant Argus in 2017

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in dagblad op donderdag 1 december 2016, 08:59

Nieuws

Gepensioneerde journalisten werken aan een nieuwe, tweewekelijkse krant. Het is de bedoeling dat het blad, genaamd Argus, vanaf maart in de winkels ligt. Vandaag verschijnt het nulnummer van de nieuwe krant Argus. Dat nulnummer is digitaal, maar vanaf nummer 1 is het blad uitsluitend op papier verkrijgbaar.

De hoofdredactie is in handen van voormalig Vrij Nederland-redacteuren Rudie Kagie en Kees Schaepman. De naam is een eerbetoon aan de nijvere verslaggever van de Rommeldamsche Courant. De medewerkers zijn voormalige journalisten van onder meer Vrij Nederland, Het Parool, HP/De Tijd en De Telegraaf.

Met het nulnummer begint de abonneewerving van Argus, de digitale publicatie is bedoeld om toekomstige lezers een indruk te geven van wat zij straks kunnen verwachten. Dat nulnummer is nog geen complete krant, het blad staat in de steigers. Om Argus een financieel fundament te geven zijn vijftienhonderd abonnees nodig. Daarmee kunnen drukkosten en dergelijke gedekt worden. Meer informatie bij www.argusvrienden.nl.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

expertisedag 2019

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.