word studentlid

— vrijdag 10 maart 2023, 07:57 | 0 reacties, praat mee

SBS6 stopt met talkshow HLF8 wegens ongewenste resultaten

SBS6 stopt met talkshow HLF8 wegens ongewenste resultaten

De talkshow HLF8 op SBS6 verdwijnt van televisie. Vanwege "ongewenste resultaten" valt begin april na vier seizoenen het doek, heeft Talpa donderdagavond bekendgemaakt. Laatste wijziging: 10 maart 2023, 07:58

“We hebben er met een gemotiveerd team ongelooflijk veel werklust en energie ingestoken om HLF8 te doen slagen in de vooravond van SBS6”, zegt Marco Louwerens, tv-directeur bij Talpa. “Ondanks aanpassingen in het format blijft de gewenste en benodigde progressie uit en moeten we vaststellen dat het programma onvoldoende kijkers aan zich heeft weten te binden. HLF8 was een belangrijke waarde in onze (live)programmering en heeft meermaals voor mooie en spraakmakende momenten gezorgd. Daar ben ik de redactie, presentatie en graag geziene, terugkerende gasten enorm dankbaar voor.”

HLF8 was in de zomer van 2021 voor het eerst op televisie te zien. In eerste instantie werd het programma alleen door Johnny de Mol gepresenteerd en was Hélène Hendriks de vaste invalster. De Mol legde eind april vorig jaar zijn werkzaamheden bij de talkshow neer vanwege beschuldigingen van wangedrag aan zijn adres. Hendriks en Leonie ter Braak namen toen de presentatie over. Sinds begin dit jaar is Sam Hagens de hoofdpresentator. Ook keerde De Mol terug voor één avond per week.

SBS6 zendt vanaf 10 april een aangepaste vooravond uit. Lang Leve De Liefde en Een Jaar Van Je Leven krijgen meer ruimte en vullen het gat dat HLF8 achterlaat.

Bekijk meer van

SBS6 Johnny de Mol

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.