data als kans

— dinsdag 25 juli 2017, 08:35 | 0 reacties, praat mee

SBS-verkoop houdt Sanoma nog in rode cijfers

Net als het eerste kwartaal is ook het eerste half jaar voor Sanoma verliesgevend als gevolg van de verkoop van SBS aan Talpa van John de Mol. Het eerste half jaar werd daar 286,4 miljoen euro op afgeschreven. Daardoor kwam het totale verlies van Sanoma de eerste helft van dit jaar uit op 372,2 miljoen euro. Worden de resultaten van SBS en het verlies op de verkoop niet meegeteld, dan zag Sanoma het resultaat ook dalen naar 53,8 miljoen euro (93.8 miljoen de eerste helft van 2016). De omzet daalde van 803 naar 785 miljoen euro. Laatste wijziging: 25 juli 2017, 10:45

Het Finse mediaconcern verdient in Nederland en België geld met tijdschriften en websites. De eerste helft van dit jaar daalde de omzet daar met 3 procent.

Topvrouw Susan Duinhoven is desondanks tevreden. Zij kijkt naar het resultaat voor afschrijvingen en belastingen en dat steeg in Nederland en België van 21,4 naar 24,6 miljoen euro over het eerste half jaar. Dat hogere EBIT-resultaat is vooral behaald door bezuinigingen. De advertentie-verkoop daalde voor heel Sanoma en ook in Nederland en België.

Duinhoven verwacht dat Sanoma als gevolg van de verkoop van SBS er aan het einde van het jaar beter voor staat. De schulden dalen en de overige activiteiten vertonen betere resultaten als gevolg van vooral bezuinigingen.

Over de aanhoudende geruchten dat Sanoma geheel uit Nederland vertrekt na de verkoop van SBS zegt ze: ‘In april heb ik al gezegd dat we blijven. We zijn volledig geconcentreerd op de Nederlandse markt, waar we een sterke positie hebben in online en magazines. We blijven ook investeren, bijvoorbeeld met de aankoop van Scoupy en kortingsisleuk. En op geruchten reageer ik niet, daar kunnen we anders de dag mee vullen.’

 

Bekijk meer van

Susan Duinhoven SBS Sanoma

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.