website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

SBS-verkoop houdt Sanoma nog in rode cijfers

Dolf Rogmans — Geplaatst in bezuinigingen op dinsdag 25 juli 2017, 08:35

Nieuws

Net als het eerste kwartaal is ook het eerste half jaar voor Sanoma verliesgevend als gevolg van de verkoop van SBS aan Talpa van John de Mol. Het eerste half jaar werd daar 286,4 miljoen euro op afgeschreven. Daardoor kwam het totale verlies van Sanoma de eerste helft van dit jaar uit op 372,2 miljoen euro. Worden de resultaten van SBS en het verlies op de verkoop niet meegeteld, dan zag Sanoma het resultaat ook dalen naar 53,8 miljoen euro (93.8 miljoen de eerste helft van 2016). De omzet daalde van 803 naar 785 miljoen euro.

Het Finse mediaconcern verdient in Nederland en België geld met tijdschriften en websites. De eerste helft van dit jaar daalde de omzet daar met 3 procent.

Topvrouw Susan Duinhoven is desondanks tevreden. Zij kijkt naar het resultaat voor afschrijvingen en belastingen en dat steeg in Nederland en België van 21,4 naar 24,6 miljoen euro over het eerste half jaar. Dat hogere EBIT-resultaat is vooral behaald door bezuinigingen. De advertentie-verkoop daalde voor heel Sanoma en ook in Nederland en België.

Duinhoven verwacht dat Sanoma als gevolg van de verkoop van SBS er aan het einde van het jaar beter voor staat. De schulden dalen en de overige activiteiten vertonen betere resultaten als gevolg van vooral bezuinigingen.

Over de aanhoudende geruchten dat Sanoma geheel uit Nederland vertrekt na de verkoop van SBS zegt ze: ‘In april heb ik al gezegd dat we blijven. We zijn volledig geconcentreerd op de Nederlandse markt, waar we een sterke positie hebben in online en magazines. We blijven ook investeren, bijvoorbeeld met de aankoop van Scoupy en kortingsisleuk. En op geruchten reageer ik niet, daar kunnen we anders de dag mee vullen.’

 

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

expertisedag 2019

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.