— vrijdag 17 november 2023, 14:15 | 0 reacties, praat mee

SBS-verkiezingsdebat trekt ruim 1,4 miljoen kijkers

Frans Timmermans (GroenLinks/PvdA), Geert Wilders (PVV) en Pieter Omtzigt (NSC) tijdens het verkiezingsdebat van SBS6. - © Koen van Weel/ANP

Het verkiezingsdebat voor de aankomende Tweede Kamerverkiezingen trok donderdagavond ruim 1,4 miljoen kijkers, meldt SBS 6.

Daarmee was de uitzending in dit verkiezingsjaar tot op heden het best bekeken tv-debat. Sinds de invoering van de nieuwe meetmethode kunnen alleen zenders zelf nog lineaire kijkcijfers van de avond daarvoor publiceren, deze zijn niet meer openbaar toegankelijk.

Onder leiding van presentator Wilfred Genee en politiek verslaggevers Sam Hagens en Merel Ek gingen de lijsttrekkers van de vier partijen die momenteel aan kop gaan in de peilingen met elkaar in debat: Pieter Omtzigt van Nieuw Sociaal Contract, Dilan Yeşilgöz-Zegerius van VVD, Frans Timmermans van GroenLinks-PvdA en Geert Wilders van Partij voor de Vrijheid.

Daarnaast beantwoordden de lijsttrekkers verschillende vragen van kijkers. Na afloop werd er een ‘representatieve flitspeiling’ gehouden onder de deelnemers van het ‘Hart van Nederland-panel’. Volgens de 5.202 respondenten kwam PVV-leider Wilders als beste deelnemer uit de bus.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.