— woensdag 5 augustus 2015, 09:19 | 0 reacties, praat mee

Sauer stapt op bij Russisch mediabedrijf

Evert Elzinga / ANP

Derk Sauer stapt op als directeur van het Russische multimediabedrijf RBK, meldt NRC. Op zijn positie was de laatste tijd binnen Rusland veel kritiek gekomen vanuit nationalistische hoek. Het feit dat een buitenlander leiding geeft aan een firma met een van de grootste nieuwssites in het portfolio, was volgens sommigen onbestaanbaar.

Sauer gaat nu werken bij Oneksim Groep, het moederbedrijf van RBK. Zo kan hij, op afstand, nog bij RBK betrokken blijven. De functie van Sauer wordt opgeheven, zodat het journalistieke beleid exclusief bij de (Russische) journaliste ligt - die Sauer zelf heeft aangetrokken.

Rusland heeft eind vorig jaar wetgeving aangenomen die ‘buitenlandse invloed’ op mediabedrijven sterk beperkt. Onder de voorstellen mogen mediabedrijven in Rusland nog maar tot maximaal 20 procent in buitenlandse handen zijn.

Nationalist Vladimir Zjirinovski had in het Russische parlement ook uitzetting van ‘revolutionair’ Derk Sauer geëist. Zjirinovski beschuldigde Sauer ervan een schadelijke invloed te hebben. Een van de tv-zenders van RBK zou volgens hem alleen critici van de Russische regering aan het woord laten.

Bekijk meer van

Transfers Rusland Derk Sauer

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.