banner anp

— dinsdag 29 oktober 2013, 12:49

Saudische journalist vrijgelaten

Een Saudische journalist die in 2012 in Maleisië door Interpol werd gearresteerd vanwege uitlatingen op Twitter, is vrijgelaten. Hamza Kashgari ontvluchtte Saudi-Arabië indertijd na doodsbedreigingen vanwege Twitter-berichten over de profeet Mohammed. Die zouden volgens bepaalde moslims beledigend zijn, waarna een aanklacht wegens blasfemie volgde. Voor blasfemie kan in principe de doodstraf worden geëist in Saudi-Arabië. De minister van buitenlandse zaken zei te hebben gehuild om het Twitter-bericht waarin Kashgari zijn ambivalentie tegenover de profeet verwoordde, meldt de BBC. Uiteindelijk is er nooit een klacht geformuleerd. Twitter en meningen over de profeet liggen gevoelig in de moslimwereld. In Koeweit is deze week een blogger tot tien jaar cel veroordeeld voor kritische tweets over Mohammed.

Bekijk meer van

Twitter

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.