banner festival 23

— vrijdag 17 augustus 2012, 09:43

Twitter draait duimschroeven aan

Twitter heeft een deel van de regels gepubliceerd die het wil gaan afdwingen bij externe ontwikkelaars. Dat de berichtendienst het voor derden moeilijker wil maken om zomaar in te haken, was al bekend, maar de precieze aanpak was nog onduidelijk. Het lijkt een combinatie te gaan worden van eisen aan de wijze waarop tweets extern worden getoond: zo moet het Twitter-logo altijd zichtbaar zijn, moeten gebruikers tweets altijd kunnen manipuleren (retweets, antwoorden, mensen volgen) en is het niet toegestaan om de tweets te 'mixen' met inhoud van andere sociale netwerken. Voor bouwers van externe applicaties is de inperking van zogeheten api calls van belang. Laatste wijziging: 17 augustus 2012, 11:44

Een plafond aan het aantal gebruikers en een maximum aan het aantal verzoeken dat externe software aan Twitter mag doen, betekent dat het op de lange termijn niet meer loont om een Twitter-client te onderhouden, verwachten ontwikkelaars.

Er zijn enkele projecten opgestart (app.net, heello.com) voor alternatieve Twitter-diensten, maar hoe levensvatbaar die zijn, moet nog blijken.

Bekijk meer van

Twitter

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.