— woensdag 27 mei 2015, 09:24 | 0 reacties, praat mee

‘Europa moet meer doen voor blogger Badawi’

De vrouw van de Saudische blogger Raif Badawi heeft bij Europese regeringen aangedrongen op meer actie, nu de gezondheid van haar man sterk achteruit is gegaan. Badawi kreeg tien jaar cel, een geldboete van zo'n twee ton en een lijfstraf van 1000 stokslagen voor het opzetten van een online discussieforum. De uitvoering van de lijfstraf is na een eerste reeks van vijftig stokslagen opgeschort, omdat Badawi niet voldoende herstelde om de volgende sessie te ondergaan. Zijn vrouw Ensaf Haidar zegt dat de Europese Unie meer druk moet leggen op de autoriteiten in Saudi-Arabië om haar man vrij te krijgen. Volgens Haidar is de huidige route, waarbij communicatie via ambassades verloopt niet effectief.

“Druk moet komen van ministerieel en overheidsniveau”, aldus Haidar, die tegenover The Independent stelde dat ze haar man zes dagen terug kort per telefoon sprak. “Z’n gezondheid is slecht en ook zijn mentale gesteldheid is beroerd, vooral omdat onduidelijk is wat er gaat gebeuren.”

Canada heeft de blogger en zijn familie al asiel verleend. Het Saudische Hooggerechtshof herziet momenteel Badawi’s zaak.

Bekijk meer van

Saudi-Arabië Raif Badawi

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.