— vrijdag 12 augustus 2011, 12:22 | 0 reacties, praat mee

Saudi-Arabië blokkeert sites RNW

De plaatsing van een filmpje op de Arabische site van Radio Nederland Wereldomroep is RNW duur komen te staan. Sinds enkele weken zijn de websites van de Wereldomroep niet meer toegankelijk voor internetters in Saudi-Arabië. De video toont de mishandeling van een migrant. Bezoekers van de site krijgen slechts een mededeling van de Saudische overheid te zien dat de site niet kan worden opgevraagd. Uit de webstatistieken blijkt dat het aantal unieke bezoekers op site na de publicaties eerst langzaam afnam en vervolgens scherp naar beneden duikelde. Het lijkt erop dat de regering eerst een aantal paginablokkades doorvoerde en toen dat niet hielp alle RNW-websites afsloot.

Adjunct-hoofdredacteur Ardi Bouwers in een reactie op deze openlijke vorm van internetcensuur: “De Arabische redactie van de Wereldomroep besteedt veel aandacht aan mensenrechtenschendingen en de vrijheid van meningsuiting. Die schokkende videobeelden en de artikelen over uitbuiting leidden tot felle discussies op de site met voor- en tegenstanders van het Saudische beleid ten aanzien van Aziatische werknemers.

Saudi-Arabië vindt het blijkbaar bedreigend dat informatie over de beestachtige behandeling van huishoudelijk personeel breed wordt verspreid en heeft onze sites geblokkeerd”. Meer bij RNW

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.