— woensdag 27 maart 2019, 08:47 | 0 reacties, praat mee

Satirische uitgave De Speld komt met vrouwenkatern De Pin

Satirische uitgave De Speld introduceert vandaag 'De Pin', een spin-off gerund door stand-up comedians Martine Bakker en Vera van Zelm. "De Pin maakt satire in de vorm van vrouwenmedia. De Pin is geen tegenreactie op De Speld, maar een aanvulling, een extra verdieping", aldus de maaksters in de Volkskrant.

Volgens Bakker en Van Zelm bestaat ‘vrouwenhumor’ niet. “De Pin is dóór vrouwen, maar niet enkel vóór vrouwen. Humor wordt ingegeven door je persoonlijke leven. Maar dat is in sommige gevallen wel anders voor vrouwen dan voor mannen. Zwanger zijn en een kind opvoeden, beleef ik bijvoorbeeld heel anders dan mijn vriend. Hij kan daarover niet de grappen maken zoals ik ze zou kunnen maken.”

De Pin maakt gebruik van vrouwelijke redacteuren (Aïda Peimaei, Simoon Hermus) die voor De Speld werken, maar volgens Bakker en Van Zelm worden specifiek voor De Pin straks nog meer vrouwelijke schrijvers aangetrokken. Meer bij de Volkskrant

Bekijk meer van

De Speld De Pin

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.