website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Saskia Houttuin nieuwe Afrika-correspondent RTL Nieuws

Nick Kivits — Geplaatst op Friday 12 January 2018, 09:06

Nieuws Verslaggever Saskia Houttuin (29) volgt met ingang van deze week Koen de Regt op als Afrika-correspondent voor RTL Nieuws. Houttuin werkte eerder al in Afrika als radiomaker voor Bureau Buitenland en schreef reportages voor diverse kranten in binnen- en buitenland. In haar nieuwe functie gaat ze het hele continent verslaan, nadat ze eerder al werkte vanuit Algerije, Burkina Faso, Oeganda, Senegal, de Democratische Republiek Congo en Zuid-Afrika. Haar standplaats wordt Nairobi in Kenia.

Dat maakt RTL Nieuws bekend. “Afrika is voor ons een belangrijk continent”, aldus hoofdredacteur Harm Taselaar. “Het ontwikkelt zich razendsnel, sneller dan we hier wel eens denken. Daar willen en moeten wij verslag van doen.” Koen de Regt, die door Houttuin wordt opgevolgd, wordt verslaggever op de researchredactie van RTL Nieuws. Meer bij Broadcast Magazine / Spreekbuis.

In Villamedia riep Houttuin, samen met Kees Schaepman, eerder al op tot meer aandacht voor ellendegebieden. Dat artikel lees je hier terug.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.