— woensdag 23 december 2015, 12:50 | 0 reacties, praat mee

Sanoma vervangt Viva-redactiestatuut door ‘brandbook’

Als gevolg van forse ingrepen op de redactie van tijdschrift Viva, waar Villamedia vorige week over berichtte, zal onder meer het redactiestatuut sneuvelen. In een 'brandbook' zal echter de journalistieke inhoud centraal blijven staan, aldus Sanoma-branddirector Joyce Nieuwenhuijs.

Nieuwenhuijs nodigde vakvereniging NVJ uit voor een gesprek over de aanstaande veranderingen. Yvonne Dankfort, secretaris tijdschriften van de NVJ, maakte zich ernstige zorgen over het verdwijnen van de hoofdredacteursfunctie en de aangekondigde vermenging van redactie en commercie.

Volgens Nieuwenhuijs gaan de afspraken in het brandbook, dat kaders en beginselverklaringen bevat, verder dan het redactiestatuut. De journalistieke inhoud blijft volgens Nieuwenhuijs centraal staan: zonder journalistieke content hebben de uitgaven geen waarde, noch voor consumenten, noch voor adverteerders.

Dankfort zegt op de NVJ-website dat het om een prettig en verhelderend gesprek ging, maar wil dat het brandbook het grondbeginsel van onafhankelijkheid en scheiding tussen redactie en commercie vastlegt. Dankfort wil “hoe dan ook” inzage hebben in het brandbook. Sanoma en de NVJ praten volgend jaar verder, onder meer over nieuwe functieprofielen. Meer bij NVJ

Bekijk meer van

Viva Sanoma Media Netherlands

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.