PersVeilig veiligheid vrouwelijke journalisten

— woensdag 26 februari 2014, 09:46 | 0 reacties, praat mee

Viva krijgt ook rompredactie

Tijdschrift Viva gaat vanaf april verder met een rompredactie. Dat is althans de wens van de directie van uitgever Sanoma, zo blijkt uit een intranetbericht van de directie dat Villamedia heeft ingezien. Bij de ondernemingsraad is een deeladviesaanvraag ingediend om dit zogeheten focusmerk om te vormen tot rompredactie. Dat zou ten koste gaan van 7,92 fte. De redactie bestaat nu nog uit 17,25 fte. "Als grootste digitale vrouwentitel van Sanoma ligt de focus van het merk de komende tijd primair op de groei van digitaal. [...] Op de redactie is bekendgemaakt dat de "functies van Art Director, Chef Lifestyle, Productieassistente, medewerker Plank & Indeler, Beeldbewerker en Eindredacteur (met uitzondering van Eindredacteur Specials) komen te vervallen. Deze werkzaamheden worden in de toekomst op freelance basis ingevuld, of taken worden elders belegd. Daarnaast is de functie van Redacteur ingrijpend gewijzigd in de functie van Redacteur/Producer ”crossmediaal”. Tot slot komt de huidige functie van Vormgever te vervallen. Hier komt de nieuwe functie van Senior Vormgever voor in de plaats." Laatste wijziging: 14 mei 2014, 15:13

Op medewerkers die boventallig worden is het Sociaal Plan van toepassing. Sanoma is bezig met een groostscheepse reorganisatie waarbij 500 banen verdwijnen.

De afgelopen periode is al van verschillende Sanomabladen bekendgeworden dat ze verder moeten gaan met een rompredactie. Zo verdwijnen er banen bij Libelle, Margriet en ook bij bladen die in de etalage zijn gezet zoals Beau Monde, Grazia en Marie Claire.

Bekijk meer van

Viva Sanoma

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.