— dinsdag 9 februari 2016, 09:01 | 0 reacties, praat mee

Sanoma schrijft rode cijfers

Kimmo Brandt/EPA

Sanoma heeft 2015 afgesloten met een flink verlies: 158 miljoen euro op een omzet van 1,7 miljard. Het jaar ervoor maakte het Finse mediabedrijf nog 62 miljoen nettowinst op een omzet van 1,9 miljard.

Sanoma heeft een moeilijk jaar achter de rug. Het mediaconcern van SBS, Nu.nl en tijdschriften als Libelle en vtwonen zag de winst onder meer teruglopen doordat in het vierde kwartaal 15 miljoen euro moest worden afgeschreven op de waarde van de Nederlandse tv-activiteiten. Maar het mediabedrijf had het vooral moeilijk omdat de Finse activiteiten eveneens onder druk staan.

Oud-Wegener topvrouw Susan Duinhoven trad in september aan als Sanoma-topvrouw en moet de resultaten de komende tijd herstellen. Ze spreekt van een ‘uitdagend jaar’, schrijft het Financieele Dagblad. Sanoma heeft volgens haar aan de ‘bescheiden verwachtingen’ kunnen voldoen door het maken van zware keuzes en door in te zetten op innovaties. Ze noemt dat een ‘sleutelfactor’ voor toekomstig succes.

het FD en Meer bij Adformatie

Bekijk meer van

Wegener SBS Sanoma

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.