basis naar compleet

— vrijdag 22 maart 2013, 16:50 | 0 reacties, praat mee

Rutte en Heerts

Naar foto's kijk je. Theo Audenaerd, beeldredacteur bij de Volkskrant doet meer. Hij ontleedt elke maand een foto in woorden. Laatste wijziging: 25 maart 2014, 18:58

Zonder de steun van de FNV wordt het moeilijk voor premier Rutte om de staatsfinanciën te saneren. Hij moet de vakbonden aan de onderhandelingstafel krijgen en is bereid om voor een gesprek met FNV-voorzitter Ton Heerts naar brasserie ’t Gerucht in Den Bosch te rijden. Het is 28 februari, 16.45 uur.

Guy en Ton, de uitbaters van het café, kennen Mark van vroeger toen hij nog bij Unilever werkte. ‘Hij kwam hier regelmatig voor een sateetje en een biertje’, zegt Ton. Als de heren zitten met bier en een bittergarnituur, vraagt Ton of hij een foto mag maken. Leuk voor de website en de Facebook-pagina. Het mag. Ton maakt twee foto’s met zijn iPhone. Bij het weggaan, vraagt Heerts om de foto een paar dagen binnenskamers te houden.

Diezelfde avond laat Dominique van der Heyde de foto zien in het NOS Journaal. ‘Van onze website geplukt’, zegt Ton, ‘zonder toestemming, zonder bron- vermelding’. Maar hoe is de NOS zo snel aan die foto gekomen? ‘Ik kreeg de tip van een oud-NOS collega die toevallig ’t Gerucht binnenkwam’, zegt Van der Heyde. ‘Ze sms’te me later dat er een foto op Facebook stond.

De verontwaardiging over het ongevraagd tonen van de foto in Nieuwsuur, Pauw & Witteman, AD en Het Parool, heeft plaatsgemaakt voor nuchtere zakelijkheid. Voor € 100,- mag de foto in Villamedia.

En de foto? Die roept natuurlijk meteen het één-tweetje uit 1977 van Van Agt en Wiegel in Le Bistroquet in herinnering.

Bekijk meer van

Foto DNA Foto DNA De Dag

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.