— dinsdag 31 mei 2011, 10:58

RTV Utrecht: laat budget ongemoeid

RTV Utrecht is het oneens met de anderhalf miljoen euro die de Provincie Utrecht wil bezuinigen op de regionale zender. De zender krijgt van de provincie en gemeente Utrecht jaarlijks zo'n 12 miljoen euro budget. Directeur Paul van der Lugt heeft bezwaar gemaakt tegen de voorgenomen bezuiniging, maar pluist nu de begroting al na waar mogelijk geld bespaard kan worden, bericht het AD. Investeringen kunnen op de lange baan, contracten met partijen als Meteo Consult staan ter discussie en met zeven miljoen salariskosten ligt korten op het personeel voor de hand. Of de bezuiniging ook echt banen kost, kan Van der Lugt nog niet zeggen. De omroepdirecteur stelt dat de Provincie het geld dat het van het Rijk ontvangt voor regionale omroepen alleen mag doorsluizen en niet onderdeel mag maken van bezuinigingen. Gedeputeerde Mariëtte Pennarts stelt in het AD dat er sprake is van een verschuiving van geld en dat de Provincie zelf ook met bezuinigingen wordt geconfronteerd.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.