— donderdag 22 november 2012, 10:52

Omroep voert bezuinigingen niet door

Omroep West gaat een deel van de voorgenomen bezuinigingen niet doorvoeren. Eind september liet de regionale omroep het komen de jaar 1,5 miljoen euro moet bezuinigingen, omdat de provincie Zuid-Holland 1 miljoen euro kort op de basissubsidie. Reden voor de opschorting is dat er momenteel twee gerechtelijke procedures lopen die de korting van de Provincie kunnen terugdraaien. In het voorjaar van 2013 doet de Bestuursrechter uitspraak over de vraag of de Provincie het geld voor Omroep West wel in eigen zak mocht steken. De Raad van State spreekt zich in februari over dezelfde kwestie nogmaals uit. “Nog verder bezuinigingen zou een absurde situatie opleveren,” aldus Gerard Milo, directeur van Omroep West. Wel gaat de vrijwillige vertrekregeling door waarbij negen formatieplaatsen verdwijnen. Dat levert een besparing op van 750.000 euro.

Daarnaast blijkt uit het regeerakkoord dat de financiering van de Regionale Omroep in 2014 weer via het Rijk zal lopen, zónder de nu opgelegde kortingen. Dat betekent dat de kans groot is dat de in 2013 doorgevoerde bezuinigingen in 2014 weer ongedaan worden. “We willen niet onze organisatie eerst afbreken, om haar vervolgens in 2014 weer te mogen opbouwen.”

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.