banner festival 23

— donderdag 16 november 2017, 09:40 | 0 reacties, praat mee

‘Geen samenwerking DUIC en RTV Utrecht’

De Zadelstraat in Utrecht, met uitzicht op de Dom | Lex van Lieshout / ANP

In Utrecht dingen twee partijen mee naar de licentie om lokale televisie te maken. De licentie vervalt met ingang van volgend jaar. De huidige licentiehouder RTV Utrecht wil door, maar ook het nieuwsplatform DUIC wil televisie gaan maken. Eerste gesprekken over samenwerking zijn op niets uitgelopen. Laatste wijziging: 16 november 2017, 09:41

DUIC-hoofdredacteur Michael Kroonbergs zegt in het AD dat ze niet willen worden opgeslokt door RTV Utrecht en op basis van gelijkheid - en met behoud van identiteit - willen samenwerken. “Dat botste kennelijk met de wensen van RTV Utrecht”, aldus Kroonbergs.

DUIC heeft de laatste jaren een succesvolle nieuwssite en papieren editie gebouwd en wil nu dus ook een lokale omroep worden. De gemeente Utrecht subsidieert de lokale elementen van RTV UTrecht (UStad en Bingo FM) jaarlijks met 640.000 euro.

RTV Utrecht-directeur Paul van der Lugt zegt dat het model van zijn omroep (een regionale en lokale omroep inéén) succesvol is. Het uit elkaar halen van die constructie wil Van der Lugt niet: “Ik heb tijdens de gesprekken aangegeven er niet blij mee te zijn om een succesvol model te ontvlechten voor een samenwerking op bestuurlijk niveau die zich nog niet heeft bewezen.”

De gemeente Utrecht heeft een onafhankelijke verkenner laten onderzoeken of de omroepen samen één licentie wilden aanvragen. Nu die gesprekken op niets zijn uitgelopen, vraagt de gemeente van elk van de partijen een toekomstvisie. “We hebben afgesproken dat RTV Utrecht en DUIC nu ieder een plan schrijven dat voldoet aan de extra voorwaarden en inrichtingseisen die wij stellen”, aldus de gemeente.

Bekijk meer van

Utrecht RTV Utrecht DUIC

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.