word studentlid

— woensdag 13 augustus 2008, 11:30 | 0 reacties, praat mee

Akkermans vertelt over dood cameraman

Akkermans vertelt over dood cameraman

Een duidelijk geëmotioneerde Jeroen Akkermans vertelde in het RTL Nieuws van dinsdagavond over de aanslag in Gori waarbij cameraman Stan Storimans omkwam. De explosie was 'niet eens groot, maar wel dichtbij. Ik zag dat drie oude mannetjes op het plein op slag dood waren. Ik zag ook dat een Israëlische journalist was geraakt. Pas toen zag ik Stan liggen', aldus de aangeslagen correspondent. Volgens een getuige in De Telegraaf is Storimans omgekomen door granaatscherven in zijn achterhoofd. De RTL-journalisten waren dinsdagochtend rond 06.00 uur van de Georgische hoofdstad Tbilisi naar Gori vertrokken om verslag te doen van de oorlog tussen Rusland en Georgië. Op het moment dat ze met andere journalisten een buurt in Gori aan het bekijken waren die niet als gevaarlijk bekend stond, werden ze getroffen door het mortiervuur. Laatste wijziging: 14 augustus 2008, 11:33

Volgens de Georgische Nationale Veiligheidsraad zijn de mortiergranaten afgevuurd door Russische strijdkrachten. Moskou spreekt dit tegen. Jeroen Akkermans en het lichaam van Storimans zijn met hulp van de Nederlandse ambassadeur in Georgië naar een privékliniek in Tbilisi gebracht. Akkermans is daar behandeld aan zijn verwondingen. Reinoud Broekhuijsen, oud-correspondent in Moskou, en een eindredacteur van RTL Nieuws zijn naar Tbilisi gereisd om Akkermans en het stoffelijk overschot van Storimans zo snel mogelijk naar Nederland te halen.

Sandra Roelofs, de Nederlandse echtgenote van de Georgische president Michail Saakasjvili, komt naar Nederland voor de uitvaart van Storimans. Dat heeft Saakasjvili dinsdagavond laten weten. De ambassade van Georgië heeft dit woensdag bevestigd. Roelofs zal de dienst overigens alleen bijwonen als dat door de familie van de RTL-cameraman op prijs wordt gesteld, laat de ambassade weten. Het is nog onbekend wanneer de uitvaart is.

Bij de beschieting in de Georgische stad Gori waarbij Storimans om het leven kwam en zijn collega Jeroen Akkermans gewond raakte, is dinsdag ook een Israëlische journalist geraakt. Het gaat om Tsadok Yehezkeli van het dagblad Yediot Ahronot. Volgens de krant werd hij in de borst en schouder getroffen. Bij onder andere het AD is op een foto van persbureau Reuters te zien hoe Akkermans de Israëlische journalist helpt.

De Pers-verslaggever Mark van Assen kwam ook onder vuur te liggen bij Gori. De auto waarin Van Assen zat, werd op weg naar Gori beschoten door twee Russische helikopters. Behalve hij en de chauffeur zat er nog een Georgische kennis in de auto. Geen van drieën raakte gewond. Zijn verhaal is te hier te lezen.

Foto: RTL Nieuws / Meer bij RTL Nieuws / De Pers / de Volkskrant / Elsevier / De Nieuwe Reporter / NRC / BN/De Stem / De Telegraaf / De Journalist

Bekijk meer van

RTL

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.