— donderdag 23 januari 2020, 08:54 | 0 reacties, praat mee

RTL Boulevard door Rijksvoorlichtingsdienst geweerd van Lech-fotosessie

Lech 2019: een meisje en haar vader op skivakantie | Patrick van Katwijk / ANP

De Rijksvoorlichtingsdienst straft RTL Boulevard voor wat het een schending van de mediacode noemt. Het programma is niet welkom bij de jaarlijkse fotosessie van de koninklijke familie in Lech, omdat het een Instagram-foto toonde van een kerstmusical waar ook prinses Amalia aan deelnam.

De Koninklijke Schouwburg in Den Haag, waar de musical plaatsvond, postte de foto vanuit de zaal. Reguliere pers was bij de opvoering niet welkom.

“Ook de leden van het Koninklijk Huis hebben het recht om zich onbespied te wanen tijdens dergelijke privéomstandigheden”, aldus de Rijksvoorlichtingsdienst in een reactie aan RTL Boulevard. Door de Instagram-foto te delen was er sprake van inbreuk in de persoonlijke levenssfeer van de koning en zijn gezin, meent de dienst.

Royaltyverslaggever Marc van der Linden spreekt van een flinke sanctie en verbaast zich over het recht dat de Rijksvoorlichtingsdienst zich toeëigent, zonder rechterlijke toets. Meer bij RTL Nieuws

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.