— vrijdag 24 januari 2020, 08:09 | 1 reactie, praat mee

NVJ uit kritiek op weren RTL Boulevard bij fotosessie Koningshuis

Koning Willem-Alexander en prinses Amalia tijdens de jaarlijkse fotosessie in Lech in 2019. - © Foto: ANP / Patrick van Katwijk

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) vindt het kwalijk dat RTL Boulevard door de Rijksvoorlichtingsdienst wordt geweerd bij een fotosessie van de koninklijke familie in Lech. In een reactie stelt algemeen secretaris Thomas Bruning: “Hieruit blijkt weer dat de mediacode van het Koninklijk Huis krom is en in strijd met het beginsel van de vrije pers.”

RTL Boulevard mag van de Rijksvoorlichtingsdienst niet aanwezig zijn bij de jaarlijkse fotosessie van de Oranjes tijdens hun wintersportvakantie, als straf voor een eerdere schending van de mediacode. Het programma toonde onlangs een foto van een kerstmusical waar ook prinses Amalia aan deelnam. De foto was afkomstig van de Koninklijke Schouwburg. Pers was niet aanwezig bij de voorstelling.

“Deze methode past niet bij de publieke verantwoordelijkheid, die het Koninklijk Huis aan de dag hoort te leggen”, aldus Bruning tegen NU.nl. “Ik heb niet het idee dat het herhalen van deze boodschap richting de RVD hier veel aan zal veranderen. Maar zeker is dat de koning hiermee een slecht signaal afgeeft over het belang dat hij hecht aan het goed functioneren van de vrije pers.”

Praat mee

1 reactie

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.