word studentlid

— zaterdag 13 januari 2024, 12:02 | 0 reacties, praat mee

Royce de Vries spant een kort geding aan tegen het AD: Veiligheid in gevaar

Royce de Vries spant een kort geding aan tegen het AD: Veiligheid in gevaar
Met de gang naar de rechter zou advocaat De Vries willen voorkomen dat de krant een nieuw artikel publiceert naar aanleiding van geluidsopnamen die mogelijk gemaakt zouden zijn door zijn vader, Peter R. de Vries. - © ANP / Edwin Janssen

Royce de Vries spant een kort geding aan tegen het AD. Dat meldt de krant vrijdag op de eigen website. Laatste wijziging: 13 januari 2024, 12:07

Met de gang naar de rechter zou advocaat De Vries willen voorkomen dat de krant een nieuw artikel publiceert naar aanleiding van geluidsopnamen die mogelijk gemaakt zouden zijn door zijn vader, Peter R. de Vries. Dat zou de veiligheid van Royce in gevaar brengen, schrijft de krant.

Het AD meldt dat de zaak volgende week donderdag dient bij de rechtbank in Amsterdam.

Omkoping
Het AD publiceerde vorige week een artikel naar aanleiding van opnamen die het via bronnen zou hebben gekregen. Op de opnamen zou te horen zijn dat de toenmalige collega, oud-advocaat en BNNVARA-presentator Khalid Kasem, erkent een ambtenaar te hebben omgekocht. Vader en zoon De Vries hadden op dat moment samen met Kasem een kantoor in advocatuur en juridisch advies. Het AD meldt inmiddels verder onderzoek te hebben gedaan naar de opnames en zowel De Vries als Kasem om die reden te hebben benaderd met vragen.

‘Open vizier’
Hoofdredacteur Rennie Rijpma van het AD reageert op de website van de krant op het kort geding van De Vries.

“Onze journalisten werken met open vizier en leggen daarom in het kader van het journalistieke onderzoek naar deze opnamen vragen voor aan betrokkenen. Zij kunnen al dan niet op die vragen ingaan en een reactie geven aan onze journalisten. Dat De Vries nu, nog voor de inhoud van het artikel te kennen, een kort geding aanspant om publicatie te voorkomen vind ik ver gaan. Enkel door het kort geding te starten wordt al fors ingegrepen in de persvrijheid.”

Royce de Vries was vrijdag niet bereikbaar voor commentaar.

Bekijk meer van

Royce de Vries Khalid Kasem AD

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.