banner festival 23

— vrijdag 22 januari 2016, 14:26 | 0 reacties, praat mee

Royaal loyaal

De pikante standaardgrap over Máxima die NOS-directeur Jan de Jong nogal eens pleegt te maken in zijn publieke redes (’mijn vrouw lijkt op Máxima’) liet hij achterwege op de dag dat de koning zijn entree maakte op de NOS-conferentie over de toekomst van de journalistiek. Zo zijn ze wel hè, die monarchistische kwispelstaartjes op het Mediapark. Laatste wijziging: 22 januari 2016, 14:42

Je kunt de ganse dag diepzinnig doen over de vooruitgang en de onafhankelijkheid van de vaderlandse nieuwsvoorziening, maar wanneer Willy I arriveert knipmessen de publieke verslaggevers alsof Louis Quatorze waarlijk is opgestaan. Dan wordt er gelachen alsof iedereen een buisje Prozac heeft ingeslikt.

Overdreven? In het geheel niet. De aardige mevrouw van de RVD, waarvan we de naam maar niet zullen noemen, vond het gebuig ook een tikje overijverig.

Op de borrel, waar we graag beeldend verslag van hadden willen doen, werden niet NOS-fotografen geweigerd in verband met, ja in verband met wát eigenlijk? ’Van ons had het best gekund’, fluisterde de hofdame. ’Dit beslist de NOS zelf.’

Je kunt er boos over worden of er een hysterische rel van maken, maar het is ook wel weer aandoenlijk dat lakeiengedrag. Aanstellerig gedoe bij de deur, roltrappen die worden stilgezet, een dozijn agenten die in walkietalkies fluisteren, voorlichters die in paniek raken. Als je het in het script van de serie Homeland zou schrijven, zou er een streep doorgaan wegens te veel cliché-scènes. Maar niet bij de trouwste vazal van de RVD. De NOS weet geen enkele maat te houden als de Oranjes op visite komen. De RVD-bron: ’Zeg doe me een plezier. Schrijf dat allemaal maar niet op, want we werken net zo goed met de NOS samen’.

Klik op de pijl linksboven op de foto voor meer beeld.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.