website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Exclusieve inhoud Sluiten

Een NVJ-lid heeft dit artikel met je gedeeld. Gratis een maand alles lezen? Klik hier.

Een NVJ-lidmaatschap geeft je recht op:

  • Persoonlijk advies
  • Juridisch advies & rechtsbijstand
  • Perskaart
  • Korting op cursussen
  • Villamedia magazine

Word lid Verder lezen

Rondvaart voor een bronzen plak

Mark Koster — Geplaatst op donderdag 8 september 2016, 11:46

Koster & vrienden Derde plaatsen tellen niet, zeker niet als je die moet delen met twee anderen. Maar het brons dat Villamedia won op de #SlimsteJournalist verkiezing (op twee punten van de winnaar) is bijna een rondvaart waard. Uw verslaggever en uw fotograaf moesten verslag doen en ondertussen vragen beantwoorden, onder toeziend oog van de Mourinho van dit blad.

Het was een ongelijke strijd.

De tegenstanders - tafels met vier! mensen - zaten als gedrogeerde sporters achter een Spa Blauw. ‘We zijn beter als we drinken hoor’, dekten twee zwangere deelnemers van een tafel van One World zich in.

Wij hadden natuurlijk moeten winnen, omdat we die ene vraag over president Tsjernenko als enig team wisten maar per ongeluk fout drukten. En we verdienden om te winnen omdat fotograaf Frank Groeliken als een van de weinigen wist dat Peter Parker geen journalist was maar een fotograaf.

De door het Stimuleringsfonds van de Pers georganiseerde quiz bleek een subtiel avondje educatie.

Professor Piet Bakker onderhield de zaal met anekdotes over de stand van de journalistiek. ‘De eerste e-paper van De Telegraaf kreeg meer bekendheid vanwege de klachten dan het aantal gebruikers’, pestte hij.

Grote vraag: overleven journalisten of wordt de beroepsgroep het nieuwe lompenproletariaat als gevolg van de inval van digitale hunnen. Als we op de uitslagen van de quiz af gaan, verlang je soms naar andere tijden. Die onlinehipsters van Vice kwamen bijvoorbeeld niet voor in het linkerrijtje. Dan ben je cool, maar weet je niet eens dat Prince overleed aan slaappillen. Het was antwoord C, jongens!

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.