website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Rondetafelgesprek regionale journalistiek in Noord-Holland

Nick Kivits — Geplaatst op vrijdag 29 juni 2018, 11:36

Beeld: Pixabay

Beeld: Pixabay

Nieuws De provincie Noord-Holland gaat in het najaar een rondetafelgesprek houden, om te kijken hoe de regionale journalistiek beter ondersteund kan worden. Bij het rondetafelgesprek sluiten de gemeenten Haarlem en Hilversum aan. Zij zijn al langer bezig met het zoeken naar ondersteuning voor regionale journalistiek. In Haarlem wordt daarvoor onder andere een lokaal mediafonds opgericht.

De roep om ondersteuning van regionale media komt bij Provinciale Staten vooral van de SP. De partij is bang dat de reorganisatie bij kranten als het De Gooi- en Eemlander, Haarlems Dagblad, IJmuider Cuorant en Noordhollands Dagblad gaat leiden tot minder onderzoeksjournalistiek. Het rondetafelgesprek gaat naar verwachting in september óf oktober plaatsvinden.

Een eerder beloofd rondetafelgesprek dat in november plaats zou vinden en waarbij gesproken zou worden over een regionaal stimuleringsfonds voor pers in Noord-Holland, heeft nog altijd niet plaatsgevonden. Die vertraging komt volgens Gedeputeerde Staten door pogingen om aansluiting te zoeken bij het regeerakkoord, waarin het voornemen genoemd wordt om onderzoeksjournalistiek te stimuleren. Meer bij De Gooi- en Eemlander

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

COP Bladenmaken

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.