— vrijdag 1 april 2016, 09:49 | 0 reacties, praat mee

Ron Abram (79) overleden

Ron Abram in 2011

Oud-hoofdredacteur van het AD en oud-voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) Ron Abram is donderdag op 79-jarige leeftijd overleden, zo heeft zijn familie laten weten. Laatste wijziging: 1 april 2016, 13:11

De NVJ heeft met groot verdriet kennis genomen van zijn overlijden. Abram heeft veel betekend voor de NVJ als voorzitter. Hij was zeven jaar voorzitter geweest toen hij in 2003  de voorzittersfunctie neerlegde. Abram werd toen benoemd tot erelid en ontving de gouden NVJ-speld. Ook na zijn vertrek bleef hij betrokken bij de NVJ.

Abram heeft een lange staat van dienst in de media. Zo was hij van 1975 tot 1993 hoofdredacteur van het AD. Onder zijn leiding groeide het AD uit tot een grote publiekskrant. De krant zegt dankbaar te zijn voor alles wat hij voor het AD heeft betekend. “Met Ron Abram verliezen we een icoon van de krant’‘, aldus Paul van den Bosch namens de hoofdredactie van het AD. “Hij belichaamde het AD. Toegankelijk, met warmte, dicht bij zijn lezers.’‘

Verder was hij onder andere de eerste voorzitter van het Persvrijheidsfonds, voorzitter van het Genootschap van Hoofdredacteuren en van de Stichting Raad voor de Journalistiek. In 2004 werd hij bevorderd van Ridder tot Officier in de Orde van Oranje Nassau, wegens zijn grote verdienste voor de journalistiek in Nederland.

De uitvaart van Ron Abram is op woensdag 6 april om 11.00 uur op de Algemene Begraafplaats Crooswijk in Rotterdam. De familie heeft laten weten dat iedereen die afscheid wil nemen welkom is.

Lees ook de In Memoriam Ron Abram; de aardigste dwingeland die ik kende

Bekijk meer van

Ron Abram NVJ AD

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.