— maandag 23 december 2013, 12:16 | 0 reacties, praat mee

Rob Wijnberg Journalist van het Jaar

Rob Wijnberg, hoofdredacteur van De Correspondent, is door vakblad Villamedia uitgeroepen tot Journalist van het Jaar 2013. Wijnberg introduceerde succesvol een nieuw online journalistiek platform waarvoor inmiddels 25.000 mensen 60 euro per jaar betalen. Daarmee is De Correspondent het eerste journalistieke platform ter wereld die dat lukt. Uit het juryrapport: 'Het is een duidelijk en journalistiek onafhankelijk format, alleen online te volgen, advertentievrij, met een betaalde redactie en vanaf de eerste dag met voldoende lezers. Die lezers betalen ook nog eens voor voor wat ze consumeren. Door de verhalen te delen met anderen werven zij bovendien meer betalende lezers voor De Correspondent.'

‘De journalist die dit bedacht en uitgevoerd heeft, verdient een prijs. Hij paart visie en overtuiging aan durf en daadkracht. Hij laat zien dat met onafhankelijke journalistiek online geld is te verdienen. Daarom is hoofdredacteur Rob Wijnberg van De Correspondent door Villamedia uitgeroepen tot Journalist van het Jaar 2013.’

Eerder winnaars van De Journalist van het Jaar zijn: Joris Luyendijk (2006), Ben Rogmans (2007), Bram Vermeulen (2008), Antoinette Hertsenberg (2009), Robert Chesal en Joep Dohmen (2010), Brenno de Winter (2011) en Hans Jaap Melissen (2012).

De Journalist van het Jaar wordt mede mogelijk gemaakt door Hilversum Mediastad. De prijs wordt 20 februari uitgereikt in de burgerzaal van de gemeente Hilversum. Burgemeester Pieter Broertjes is daarbij de gastheer.

De Journalist van het Jaar wordt gekozen door de redactie van Villamedia en de redactie-adviesraad, bestaande uit Cisca Dresselhuys, Ad van Liempt, Tony van der Meulen, Tonie van Ringelestijn en Erwin van der Zande.

Lees ook:
- Uitgever Ernst-Jan Pfaufh over toekenning prijs
- Juryrapport
- Interview met Rob Wijnberg: ‘We zitten op 5 procent.’
- Interview met Rob Wijnberg: Weg van de nieuwsfabriek (gratis voor abonnees)

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.