— maandag 23 december 2013, 12:16 | 0 reacties, praat mee

Rob Wijnberg Journalist van het Jaar

Rob Wijnberg, hoofdredacteur van De Correspondent, is door vakblad Villamedia uitgeroepen tot Journalist van het Jaar 2013. Wijnberg introduceerde succesvol een nieuw online journalistiek platform waarvoor inmiddels 25.000 mensen 60 euro per jaar betalen. Daarmee is De Correspondent het eerste journalistieke platform ter wereld die dat lukt. Uit het juryrapport: 'Het is een duidelijk en journalistiek onafhankelijk format, alleen online te volgen, advertentievrij, met een betaalde redactie en vanaf de eerste dag met voldoende lezers. Die lezers betalen ook nog eens voor voor wat ze consumeren. Door de verhalen te delen met anderen werven zij bovendien meer betalende lezers voor De Correspondent.' Laatste wijziging: 23 september 2014, 22:48

‘De journalist die dit bedacht en uitgevoerd heeft, verdient een prijs. Hij paart visie en overtuiging aan durf en daadkracht. Hij laat zien dat met onafhankelijke journalistiek online geld is te verdienen. Daarom is hoofdredacteur Rob Wijnberg van De Correspondent door Villamedia uitgeroepen tot Journalist van het Jaar 2013.’

Eerder winnaars van De Journalist van het Jaar zijn: Joris Luyendijk (2006), Ben Rogmans (2007), Bram Vermeulen (2008), Antoinette Hertsenberg (2009), Robert Chesal en Joep Dohmen (2010), Brenno de Winter (2011) en Hans Jaap Melissen (2012).

De Journalist van het Jaar wordt mede mogelijk gemaakt door Hilversum Mediastad. De prijs wordt 20 februari uitgereikt in de burgerzaal van de gemeente Hilversum. Burgemeester Pieter Broertjes is daarbij de gastheer.

De Journalist van het Jaar wordt gekozen door de redactie van Villamedia en de redactie-adviesraad, bestaande uit Cisca Dresselhuys, Ad van Liempt, Tony van der Meulen, Tonie van Ringelestijn en Erwin van der Zande.

Lees ook:
- Uitgever Ernst-Jan Pfaufh over toekenning prijs
- Juryrapport
- Interview met Rob Wijnberg: ‘We zitten op 5 procent.’
- Interview met Rob Wijnberg: Weg van de nieuwsfabriek (gratis voor abonnees)

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.