word actief nvj klein

— vrijdag 24 januari 2014, 08:00 | 0 reacties, praat mee

Rob Wijnberg

Rob Wijnberg, hoofdredacteur van De Correspondent, is door Villamedia uitgeroepen tot Journalist van het Jaar 2013. Op het hoogtepunt van de mediacrisis startte hij succesvol een online en betaald journalistiek platform. Laatste wijziging: 25 maart 2014, 16:20

De Correspondent kende een vliegende start. Een
uitleg van tien minuten afgelopen maart in het televisieprogramma De Wereld Draait Door, zorgde direct al voor 15.000 aanmeldingen. Die eerste groep betalende leden stortten geld zonder ook maar één stuk gelezen te hebben. Drie maanden geleden ging de website live en inmiddels staat de teller op ruim 27.800 betalende leden. En elke dag komen er 60 betalende lezers bij.
Dat maakt De Correspondent bijna uniek in de wereld. Het is een duidelijk en journalistiek onafhankelijk format, alleen online te volgen, advertentievrij, met een betaalde redactie en vanaf de eerste dag met voldoende lezers. Die lezers betalen ook nog eens voor wat ze consumeren. Door de verhalen te delen met anderen werven zij bovendien meer betalende leden voor De Correspondent.
De journalist die dit bedacht en uitgevoerd heeft, verdient een prijs. Hij paart visie en overtuiging aan durf en daadkracht. Hij laat zien dat met onafhankelijke journalistiek online geld is te verdienen. Daarom is hoofdredacteur Rob Wijnberg van De Correspondent door Villamedia uitgeroepen tot Journalist van het
Jaar 2013.
Toen wij dat nieuws half december bekendmaakten, was er algemeen veel waardering voor onze keuze.
Het huzarenstukje van Wijnberg wordt door velen onderschreven. Wel werd een aantal keer de vraag gesteld wat nu werd beloond: zijn journalistieke prestatie of zijn ondernemersgeest? Wat ons betreft nadrukkelijk beide, met zijn journalistieke kwaliteiten voorop. Wijnberg heeft allereerst een redactioneel concept het licht doen zien en weet dat ook nog eens aan de man te brengen.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.