— vrijdag 24 januari 2014, 08:00 | 0 reacties, praat mee

Rob Wijnberg

Rob Wijnberg, hoofdredacteur van De Correspondent, is door Villamedia uitgeroepen tot Journalist van het Jaar 2013. Op het hoogtepunt van de mediacrisis startte hij succesvol een online en betaald journalistiek platform.

De Correspondent kende een vliegende start. Een
uitleg van tien minuten afgelopen maart in het televisieprogramma De Wereld Draait Door, zorgde direct al voor 15.000 aanmeldingen. Die eerste groep betalende leden stortten geld zonder ook maar één stuk gelezen te hebben. Drie maanden geleden ging de website live en inmiddels staat de teller op ruim 27.800 betalende leden. En elke dag komen er 60 betalende lezers bij.
Dat maakt De Correspondent bijna uniek in de wereld. Het is een duidelijk en journalistiek onafhankelijk format, alleen online te volgen, advertentievrij, met een betaalde redactie en vanaf de eerste dag met voldoende lezers. Die lezers betalen ook nog eens voor wat ze consumeren. Door de verhalen te delen met anderen werven zij bovendien meer betalende leden voor De Correspondent.
De journalist die dit bedacht en uitgevoerd heeft, verdient een prijs. Hij paart visie en overtuiging aan durf en daadkracht. Hij laat zien dat met onafhankelijke journalistiek online geld is te verdienen. Daarom is hoofdredacteur Rob Wijnberg van De Correspondent door Villamedia uitgeroepen tot Journalist van het
Jaar 2013.
Toen wij dat nieuws half december bekendmaakten, was er algemeen veel waardering voor onze keuze.
Het huzarenstukje van Wijnberg wordt door velen onderschreven. Wel werd een aantal keer de vraag gesteld wat nu werd beloond: zijn journalistieke prestatie of zijn ondernemersgeest? Wat ons betreft nadrukkelijk beide, met zijn journalistieke kwaliteiten voorop. Wijnberg heeft allereerst een redactioneel concept het licht doen zien en weet dat ook nog eens aan de man te brengen.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.