data als kans

— donderdag 28 januari 2010, 11:41 | 0 reacties, praat mee

Politiek

Het is een bestuurlijke topprestatie van Henk Hagoort, voorzitter van de raad van bestuur van de publieke omroep, dat alle omroepen unaniem instemmen met de veranderingen bij de actualiteitenrubrieken.

Laatste wijziging: 28 januari 2010, 12:43

Het is ook een politiek slim besluit. De Tweede Kamer wil omroepen met een (ook rechtse) mening en dan krijgt de Kamer dat. Met je geldschieter wil je geen ruzie. En zelfs als de PVV ooit heel groot wordt, kan niemand meer roepen dat Hilversum alleen maar links is.

Ook een goede stap is dat er eindelijk een kwalitatief sterk nieuws¬uur komt. Maar natuurlijk is er weer een prijs. De zendingsdrang is politiek gewenst, maar wordt wel heel zwaar aangezet. Elke ochtend Wakker Nederland, elke dag een ander geprofileerd journalistiek geluid om half negen op Nederland 2 en de Vara nog eens extra met een aantal programma’s.

Ik kan me niet voorstellen dat de kijker Nederland 2 gaat omarmen. De weeffout van de profilering zal over een paar jaar wel weer worden hersteld. Zo gaat het al jaren: samenwerken en daarna weer alleen verder.

.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

Bekijk meer van

Agenda's

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.