onderzoek covid en journalistiek

— donderdag 27 november 2008, 09:04

Journalisten ontvoerd in Somalië

Een Britse verslaggever en een Spaanse fotograaf en twee Somalische mediawerkers zijn ontvoerd in de Somalische havenstad Boosaaso. Ze waren daar voor een verslag over piraterij. Boosaaso ligt in Puntland, een semi-autonoom deel van Somalië. Er zijn in het gebied veel piraten actief, waar de kaping van een volledig gevulde Saoedische olietanker groot nieuws werd. Volgens de autoriteiten in Puntland zijn de journalisten op eigen houtje naar het gebied afgereisd, en konden ze niet beschermd worden. "Als we ze hadden geaccrediteerd, konden we ze ook beschermen. Maar we hebben ze nooit een accreditatie gegeven", aldus media-adviseur Bile Mohamoud Qabowsade tegenover de International Herald Tribune (IHT). Voor vrijlating van buitenlanders kunnen forse sommen losgeld worden geëist; het werken in Somalië is voor hen bijzonder gevaarlijk. De meeste hulpverleners en journalisten komen relatief snel weer vrij, maar twee Italiaanse nonnen en twee journalisten zijn al maanden spoorloos.

Bekijk meer van

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.