— vrijdag 16 september 2016, 08:11 | 0 reacties, praat mee

Revu-hoofdredacteur reageert op aantijgingen voorganger

Voormalig Nieuwe Revu-hoofdredacteur Marijn Schrijver was nooit van plan zijn afscheidscolumn in te leveren. Dat is althans de lezing van zijn opvolger, Jonathan Ursem. Tegenover NU.nl haalt hij flink uit naar Schrijver. “Marijn Schrijver stond erop dat hij na zijn ontslag nog een laatste hoofdredactioneel commentaar zou schrijven”, aldus Ursem. “Toen de deadline verstreken was bleek dat hij helemaal niet voornemens was om een column te schrijven.” Laatste wijziging: 16 september 2016, 08:14

Omdat Ursem de lezer geen lege pagina wilde voorschotelen, besloot de voormalig Quote-redacteur zelf een stuk te schrijven in naam van zijn voorganger, wat door NVJ-advocaat Yvonne Berkeljon, die Schrijver bijstaat in een rechtszaak om zijn plotse ontslag, een ‘journalistieke doodzonde’ werd genoemd. Volgens Ursem is juist het niet inleveren van het stuk een journalistieke doodzonde en bestaat dat hoofdredactioneel uit Schrijvers eigen woorden, “die hij letterlijk na zijn ontslag uitsprak”.

Op sociale media wordt door een aantal journalisten heftig gereageerd op de uitspraken van Ursem. Erik Noomen, zelf voormalig hoofdredacteur van Nieuwe Revu en de voorganger van Schrijver, vroeg Ursem donderdag hoe hij ‘s nachts nog kan slapen, wat tot een verhitte woordenwisseling leidde tussen de twee.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.