website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Reorganisatie RTL Nederland kost 85 banen

Nick Kivits — Geplaatst in reorganisatie op woensdag 4 juli 2018, 16:46

ANP / Koen van Weel

ANP / Koen van Weel

Nieuws Als gevolg van de invoering van een nieuwe organisatiestructuur schrapt RTL Nederland 85 banen, waarvan 44 gedwongen. Dat maakt RTL woensdag bekend. RTLNederland brengt onder andere het aantal managementlagen terug en stelt afdelingen te centraliseren om expertise te bundelen. De reorganisatie werd in april al aangekondigd. De organisatie sluit niet uit dat er in het eerste kwartaal van 2019 nog meer banen verdwijnen, meldt RTL Nieuws.

De nieuwe organisatiestructuur is nodig om RTLs groeistrategie – die de naam ‘fan centric’ draagt – uit te kunnen voeren, stelt RTL Nederland-CEO Sven Sauvé in een persbericht. Binnen die nieuwe strategie gaat RTL zich niet langer richten op zenders, maar op het werven en bedienen van de individuele kijker. Sauvé: “De herstructurering is nodig om ons nog wendbaarder te maken en meer focus aan te brengen in het hele bedrijf.”

Medewerkers die door de transformatie hun baan verliezen hebben het vervelende nieuws in de loop van de afgelopen dagen te horen gekregen, volgens Sauvé. Binnen de nieuwe organisatiestructuur kent RTL vijf takken: business to consumer, programmering & marketing, content & productie, technologie en business to business. De ondernemingsraad van RTL heeft ingestemd met het plan en met de vakbonden is een sociaal plan overeengekomen. De nieuwe organisatiestructuur gaat 1 augustus in.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

COP Bladenmaken

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.