— woensdag 4 juli 2018, 16:46 | 0 reacties, praat mee

Reorganisatie RTL Nederland kost 85 banen

ANP / Koen van Weel

Als gevolg van de invoering van een nieuwe organisatiestructuur schrapt RTL Nederland 85 banen, waarvan 44 gedwongen. Dat maakt RTL woensdag bekend. RTLNederland brengt onder andere het aantal managementlagen terug en stelt afdelingen te centraliseren om expertise te bundelen. De reorganisatie werd in april al aangekondigd. De organisatie sluit niet uit dat er in het eerste kwartaal van 2019 nog meer banen verdwijnen, meldt RTL Nieuws.

De nieuwe organisatiestructuur is nodig om RTLs groeistrategie – die de naam ‘fan centric’ draagt – uit te kunnen voeren, stelt RTL Nederland-CEO Sven Sauvé in een persbericht. Binnen die nieuwe strategie gaat RTL zich niet langer richten op zenders, maar op het werven en bedienen van de individuele kijker. Sauvé: “De herstructurering is nodig om ons nog wendbaarder te maken en meer focus aan te brengen in het hele bedrijf.”

Medewerkers die door de transformatie hun baan verliezen hebben het vervelende nieuws in de loop van de afgelopen dagen te horen gekregen, volgens Sauvé. Binnen de nieuwe organisatiestructuur kent RTL vijf takken: business to consumer, programmering & marketing, content & productie, technologie en business to business. De ondernemingsraad van RTL heeft ingestemd met het plan en met de vakbonden is een sociaal plan overeengekomen. De nieuwe organisatiestructuur gaat 1 augustus in.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.