word studentlid

— donderdag 30 januari 2020, 09:53 | 0 reacties, praat mee

Forse reorganisatie BBC News: 450 banen op de tocht

Forse reorganisatie BBC News: 450 banen op de tocht
EPA

De Britse publieke omroep BBC gaat reorganiseren: 450 banen zullen verdwijnen bij de nieuwsafdeling, in een poging structureel 80 miljoen pond (ruim 94 miljoen euro) te besparen. De bezuinigingsplannen betekenen dat de omroep minder verhalen gaat maken. Laatste wijziging: 30 januari 2020, 10:13

Er ligt een bezuinigingsopdracht om tegen 2022 die 80 miljoen pond te hebben behaald, maar de BBC heeft daarvan pas de helft gerealiseerd, bericht The Guardian. Hoofd van de nieuwsafdeling Fran Unsworth ziet een lichtpuntje, dat de rond honderd nieuwsverhalen die er dagelijks worden gemaakt het publiek ‘overvoeren’ en soms hun beoogde doelgroep niet bereiken.

“Minder verhalen maken betekent een kleinere organisatie”, aldus Unsworth. Ze zegt dat los van het volume en soms dubbeling van nieuwsproductie de BBC van diverse kanten onder vuur ligt, onder meer door veranderend gedrag bij kijkers en luisteraars, beschuldigingen van partijdigheid en financiële duimschroeven vanuit de politiek.

Programmamakers die door de bezuinigingen worden getroffen, zoals het middagdiscussieprogramma van journaliste Victoria Derbyshire, zijn boos over de bezuinigingen en ontslagen, terwijl ze kort geleden nog werden geprezen om hun bereik en journalistiek. “Je hebt de spelregels veranderd tijdens het spel”, aldus Derbyshire tegen Unsworth.

Unsworth zegt dat de bezuinigingen wel doorgang moeten vinden, omdat de BBC anders straks “simpelweg geen geld meer heeft”. Ook moeten jonge kijkers, die veelal geen traditionele televisie meer kijken, meer waar voor hun geld krijgen. In Groot-Brittannië is er een verplicht kijk- en luistergeld, iets waar premier Johnson een einde aan wil maken. Het antwoord ligt volgens Unsworth in een grotere nadruk op online. Meer bij The Guardian

Bekijk meer van

BBC

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.