persveilig seminar

— donderdag 8 december 2011, 09:29 | 0 reacties, praat mee

HDC en h-a-h-bladen Telegraaf fuseren

De regionale dagbladen (HDC Media) van de Telegraaf Media Groep en de huis-aan-huisbladen tak (Holland Combinatie) worden samengebracht in één uitgeverij. De huis-aan-huisbladen komen onder de hoofdredactie van de HDC kranten te vallen. Zoals eerder bekend gemaakt leidt de integratie van beide takken van de TMG tot een verlies van 100 banen, die geheel ten laste komen van de huis-aan-huis bladen. Voor de zomer van 2012 moet alles gerealiseerd zijn, aldus directeur Harrie de Wit van HC. Laatste wijziging: 9 december 2011, 12:20

Zo worden de back-office van beide organisaties samengevoegd evenals de acquisitie van adverteerders (de opmaak van advertenties wordt uitbesteed aan een bedrijf in India). Grote adverteerders worden een combinatie-verkoop aangeboden, kleinere worden apart benaderd. 

Met de hyperlokale nieuwssites Dichtbij van TMG wordt intensief samengewerkt, zowel op het gebied van acquisitie als redactioneel. Redacteuren van huis-aan-huis bladen schrijven eerst hun bericht voor de Dichtbij sites om vervolgens ze voor de gedrukte krant te bewerken. Op de achterkant van een aantal huis-aan-huis-bladen verschijnen nu al berichten van de sites onder de titel Dichtbij.

In het dagblad de Telegraaf worden buiten de HDC-verspreidingsgebieden (Noord- en Zuid Holland) regionale katernen gevoegd. Hoe dat gebeuren moet en waar is nog niet bekend. Wel wordt er samenwerking gezocht met derden.

In 2003 kende De Telegraaf tijdelijk al een regio-editie Twente (oplage 50.000), die niet door de eigen Telegraaf-redactie gemaakt werd. De Telegraaf verspreidde de editie alleen.

Bekijk meer van

hah

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

banner zwolle 2

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.