— dinsdag 9 februari 2010, 09:31 | 0 reacties, praat mee

Redactie NCRV’s Netwerk ‘buitenspel’

In theorie gaat niemand van de huidige, 28 koppen tellende, redactie van Netwerk over naar het nieuwe programma dat de NCRV gaat maken op vrijdagavond, constateert de redactieraad van het programma op grond van mededelingen van de directie. Hoofdredacteur Peter van der Maat gaat in ieder geval niet ‘mee’. Het nieuwe programma zal geen hoofdredacteur krijgen en voor de functie van eindredacteur is hij ‘te zwaar’ bevonden door de directie.

In een brief aan de directie hebben Jellle Broekroelofs en Robbert ter Weijden namens de redactie om opheldering gevraagd. De redactie heeft te horen gekregen dat alle functies bij Netwerk vervallen, maar dat het iedereen vrij staat te solliciteren naar het nieuwe programma. Hoe dit eruit komt te zien weet echter niemand. Wel heeft de directie vast laten weten dat er mogelijk andere competenties worden gevraagd dan de mensen die bij Netwerk werken bezitten. De redactie voelt zich ‘buitenspel’ staan; zowel arbeidsvoorwaardelijk als inhoudelijk, als het gaat om de ontwikkeling van het nieuwe programma. ‘Er had beter met de redactie moeten worden overlegd’, aldus ter Weijden.

Van Beuzekom zegt ‘begrip’ te hebben voor de onzekerheid van de redactie. ‘Het stoppen van Netwerk heeft in ieder geval personele consequenties. We zijn in overleg met de ondernemingsraad en de bonden om dit zo netjes mogelijk te doen.
Omroepsecretaris Marc Visch van de NVJ laat weten de NCRV te zullen wijzen op haar plicht tot goed werkgeverschap. ‘Dat houdt in dat ze een maximale inspanning moeten doen mensen intern danwel extern aan het werk te houden.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.