basis naar compleet

— zondag 20 september 2015, 16:39 | 0 reacties, praat mee

Redactie HMC stapt naar de rechter

De dagbladredactie van Holland Media Combinatie is in een slepend conflict met de directie naar de rechter gestapt. De redactieraad eist dat een dreigende reorganisatie wordt verboden. Volgens de journalisten probeert de directie haar greep op de kranten te vergroten en wordt daarbij de redactionele onafhankelijkheid ondermijnd. Laatste wijziging: 20 september 2015, 21:38

Holland Media Combinatie is een dochter Telegraaf Media Groep (TMG). De onderneming geeft onder meer Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad, De Gooi- en Eemlander, Leidsch Dagblad en IJmuider Courant uit. Deze kranten vormen nu organisatorisch een eenheid, met één algemeen hoofdredacteur en daaronder adjuncts. Er is ook één redactieraad en er is één plenaire redactievergadering.

De directie wil nu bijna iedere titel een eigen hoofdredacteur geven en daar vervolgens rechtstreeks zaken mee kunnen doen. Volgens de redactieraad is dat niet alleen ongewenst maar ook in strijd met letter en geest van het redactiestatuut. De directie bestrijdt dat.

De zaak dient bij de rechtbank in Alkmaar. Er is nog geen zittingsdatum.

 

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.