banner anp

— dinsdag 31 januari 2017, 14:07 | 0 reacties, praat mee

Redactie HMC beslist woensdag over lot Arjan Paans

De redacties van de regionale dagbladen van Holland Media Combinatie beslissen morgenmiddag over het lot van hoofdredacteur Arjan Paans. Dat valt op te maken uit de uitnodiging voor de plenaire vergadering, die voorzitter Peter Schat van de redactieraad heeft gestuurd naar alle journalisten.

“De nu voorliggende vraag is of we verder kunnen met het leiderschap van onze hoofdredacteur”, schrijft Schat. Er is een quorum van 171 redacteuren (uit 257) nodig om de stemming statutair rechtsgeldig te laten zijn.

De positie van Paans is wankel, omdat hij instemt met het plan van de directie van Telegraaf Media Groep om 45 banen te schrappen op de redactie. De hoofdredacteur zegt dat hij met minder mensen toch goede regionale kranten kan maken. Zijn opstelling heeft een schok veroorzaakt op de redactievloer, aldus Schat.

“Tal van gebeurtenissen van de afgelopen weken tonen dat aan. Het leiderschap van Arjan als hoofdredacteur is onder druk komen te staan. In directe dialoog met de redactie kan hij uitleggen hoe het sinds zijn aantreden op 1 juli vorig jaar rond de reductie is gegaan.”

De redactieraad is bevreesd voor een afbraak van de regionale dagbladen, staat te lezen in de uitnodiging. Nieuwsregie, themaredacties en eindredacties worden geclusterd. Verder moeten ze voortaan hun artikelen afstaan aan de De Telegraaf en Metro.

“De volgende stap”, zo vreest de redactieraad, “is dat er één redactionele organisatie komt, met aan het hoofd een directeur journalistiek. (..) Dit voelt als het einde van Holland Media Combinatie.”

De vergadering morgen wordt bijgewoond door enkele vertegenwoordigers van de NVJ en de Stichting Ondersteuning HMC Media.

Bekijk meer van

HMC Arjan Paans

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.