e learning nvj

— vrijdag 14 augustus 2015, 16:05 | 0 reacties, praat mee

Redacteur The Washington Post boos op NRC Handelsblad

Een screenshot van de boekenbijlage in NRC Handelsblad

NRC Handelsblad heeft met de kop 'Nigger, are you crazy?' boven een boekenbijlage een opinieredacteur van The Washington Post boos gemaakt. In een blog schrijft Karen Attiah dat het gebruik van het "n-word" in de krant van vrijdag 31 juli "walgelijk" is. In de boekenbijlage (betaald, via Blendle) werd aandacht besteed aan drie Amerikaanse boeken die de rassenkwestie in het land behandelen. De kop boven de boekenbijlage is een citaat uit één van de boeken, aldus NRC-correspondent Guus Valk, schrijver van de bijlage. Via sociale media heeft een screenshot van de pagina de Amerikanen bereikt, die zich verwonderden en boos maakten over het woordgebruik en de stereotyperende illustraties. Michel Krielaars, Chef Boeken bij NRC, zegt dat hij de frase beter tussen aanhalingstekens had kunnen zetten. Schrijver van het stuk, Guus Vlak, laat via Twitter weten niks te maken te hebben gehad met het bepalen van de kop en de keuze voor het beeld. De hoofdredactie van NRC heeft laten weten: 'Wij betreuren de keuze van de kop en de illustratie, omdat ze geen recht doen aan de genuanceerde strekking van het artikel. De redactie in Amsterdam wilde met een cynische kop de pessimistische toon van de drie boeken samenvatten. Die afweging gold ook voor de gekozen illustratie. Het was zeker niet onze bedoeling om mensen te kwetsen. De auteur van het stuk, correspondent Guus Valk, had niets met de keuze van de kop en de illustratie van doen.' Meer bij NRC

Praat mee

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Uitgever

Marjolein Slats
Waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Karin Bais
Sales

Sofia van Wijk
Sales

Jenny Fritschy
Sales

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.