persveilig seminar

— vrijdag 8 januari 2021, 08:55 | 1 reactie, praat mee

Recordaantal abonnees voor NRC in 2020

NRC-hoofdredacteur René Moerland

NRC zag in 2020 zijn aantal abonnees tot recordhoogte groeien. De krant eindigde 2020 met 291.000 abonnees. Meer dan de helft daarvan heeft een digitaal abonnement. NRC-hoofdredacteur René Moerland spreekt van “een mijlpaal” in het journalistieke jaarverslag dat de krant vorige week publiceerde. Laatste wijziging: 8 januari 2021, 10:51

In dat jaarverslag blikken chefs van NRC terug op het jaar 2020. Ze besteden onder andere aandacht aan de werkomstandigheden, die veranderden door de maatregelen rondom het coronavirus. Ook is er aandacht voor journalistieke prijzen die NRC in 2020 won, evenals de lancering van de NRC Audio-app en een overzicht van de beste verhalen uit de krant.

“Elk abonnement zien we als teken van vertrouwen in onze journalistiek”, aldus Moerland. “Niet dat wij denken of verwachten dat u dan kritiekloos aanneemt wat wij u vertellen – gelukkig doet u dat ook niet. Wij zijn er juist voor mensen die graag nadenken, en zelfbewust informatie verzamelen.”

Bekijk meer van

René Moerland NRC

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Bert van Hijfte, 8 januari 2021, 14:08

Jaarverslag gelezen. Dit betekent dat het aantal lezers van de papieren krant onder de 150.000 is gezakt. Tien jaar geleden waren dat er nog zo’n 225.000. Ofwel meer inzetten op digitaal met nieuwe vormen van multimediale journalistiek. Hoe? Kijk vooral het succes van de NYT.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.