persveilig seminar

— vrijdag 17 januari 2014, 08:43 | 0 reacties, praat mee

‘Rechtse politici banger voor de media’

Nederland heeft een 'talkshow-elite' van 544 mensen. Dit blijkt uit een onderzoek van Thomas Boeschoten, die 16.000 talkshowgesprekken analyseerde. Uit de gegevens kan geconcludeerd worden dat rechtse politici er minder happig op zijn om zich in talkshows te laten interviewen. Uit het data-onderzoek blijkt dat vooral PvdA-politici op tv uitleg geven. Volgens P&W-eindredacteur Herman Meijer laten VVD'ers het vaak afweten, net als PVV'ers. En Wilders gaat er zelfs prat op dat hij zich niet laat interviewen. Data-analist Boeschoten, bekend van zijn onderzoekswerk naar de Facebook-rellen in Haren, achterhaalde via IMDB welke gasten er in bekende praatprogramma's figureren van 1999 tot 2013. Vervolgens labelde hij de personen naar politieke partij. Ook als de persoon geen politieke functie bekleedt. Zo rekent hij Ronald Plasterk tot de PvdA, ook al was die in talkshows te gast als wetenschapper of columnist, voordat hij de politiek in stapte.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.