training eu starters

— vrijdag 23 januari 2009, 08:44 | 0 reacties, praat mee

Rechter wijst vorderingen NMO af

De Nederlandse Moslimomroep (NMO) heeft een vordering ingesteld bij de rechtbank naar aanleiding van twee uitzendingen van NOVA. In die uitzendingen werd aandacht besteed aan de machtsovername bij de NMO. De rechtbank heeft het grootste deel van de vorderingen van de NMO afgewezen. De rechtbank is van oordeel dat NOVA de ontwikkeling mocht signaleren dat er voor liberale moslims geen ruimte meer was bij de NMO en dat de zeer liberale alevitische moslims en de gematigde ahmadiyya moslims uit de NMO zijn gezet. Verder acht de rechtbank ook de uitlating dat alle acht bestuursleden van de Stichting Verzorging Islamitische zendtijd streng orthodox zijn, niet onrechtmatig. Meer bij NMO Laatste wijziging: 26 januari 2009, 07:29

De berichten van NOVA dat de NMO door radicale moslims werd overgenomen en dat een aantal van hen in de gaten zou worden gehouden door de AIVD en verbonden zouden zijn met radicale islamitsche organisaties, zoals de Moslim Broederschap en World Islamic Mission, achtte de rechtbank wel onrechtmatig. De kern van de boodschap van NOVA, namelijk dat de liberale NMO in een crisis verkeert en de NMO-programmering tegenwoordig bepaald wordt door conservatieve moslims, blijft echter in de uitspraak van de rechtbank overeind. Ten aanzien van de tweede uitzending, waarin die boodschap is herhaald, zijn alle vorderingen van de NMO dan ook afgewezen.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.